Ažuriranje već gotovog sadržaja u Wordu

Ažuriranje već gotovog sadržaja u Wordu

Ažuriranje već gotovog sadržaja u Wordu je vrlo korisna opcija ako niste menjali sama imena poglavlja, tj. HEADING 1, HEADING 2 itd.

Dakle, kada formirate sadržaj i ubacite ga u dokument (o tome će nešto kasnije biti reči), sve što treba da uradite jeste da kliknete desnim mišem na sadržaj (koji ima sivu podlogu) i izaberete opciju “UPDATE FIELD”. To izgleda otprilike ovako:

Ažuriranje već gotovog sadržaja u Wordu

Ovo dobijate kada na već formirani sadržaj kliknete desnim mišem. Normalno, odabraćete opciju “UPDATE FIELDS”. Sledeći korad je još jednostavniji. Tu birate da li ćete apdejtovati ceo sadržaj ili samo brojeve strana. To se postiže sledećim dijalog box-om (ako ne znate šta je dijalog box, to vam je svaki kvadratić koji sadrži kukice, kvačice, dugmiće, radio dugmiće, dugmiće za štrikliranje itd.)

Ažuriranje sadržaja

Ovde imamo dve opcije — jedna je da apdejtujemo samo brojeve strana, a druga ceo sadržaj (korisna u slučaju da su naslovi poglavlja izmenjeni). Ako to nije potrebno, odabraćete opciju “UPDATE PAGE NUMBERS ONLY” i kliknuti OK. I očas posla, svi brojevi strana, koji su iz nekog razloga poremećeni (npr. brisanje dela teksta, umetanje nekog teksta itd.) će dobiti svoje prave vrednosti.

I obavezno posetite naš sajt www.daktilografija.rs !

Eto toliko za sada. Srdačan pozdrav, vredno Wordovanje i do sledećeg kuckanja,
Milenko Jekić

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*